Het betreft 12 ééngezinswoningen van twee bouwlagen onder plat dak.
De woningen situeren zich binnen een recent vergunde verkaveling. De verkaveling omvat twaalf loten waarvan vier loten (1, 6, 7 en 12) voor een woning in halfopen bebouwing en acht loten (2, 3, 4, 5, 8, 9, 10 en 11) voor een woning in
gesloten bebouwing. Er worden twee verschillende bouwdieptes voorzien; een woningtype met een bouwdiepte van 12m00 en een type met een bouwdiepte van 15m00. Omwille van de oriëntatie, de voorgevel is zuidelijk gericht, kiezen we voor doorzonwoningen.
Zo hebben de woningen ook een sterke relatie met de straat. Doordat deze doodloopt, kan deze het karakter krijgen van een woonerf, waar alle woningen dan ook op uitgeven. Aan de achterzijde zijn alle woningen door een groot schuifraam ook gericht op de private tuinen.
De inkom van de woningen is gelegen aan de oprit. De voordeur wordt gemarkeerd door een luifel of een inpandige inkomzone ifv de lengte van de oprit. Waar de oprit vrij kort is wordt dus geopteerd voor een inpandige inkom om voldoende plaats te laten voor het parkeren van een auto.
In de tuin is er een zone voorzien voor een tuinberging. Het project staat garant voor duurzaam bouwen, waarbij rekening wordt gehouden met de woonkwaliteiten van vandaag én in de toekomst. De woningen zijn BEN: Bijna Energie Neutraal. Dit wil zeggen zeer energiezuinig voor uw verwarming, sanitair water en ventilatie met een E-peil van maximum 30.

Wandel
mee